Sült túrótorta "light"
sponsored links
Hogy miért light? A tésztájába a lisztmennyiség felét lecseréltem teljes kiõrlésû lisztre, a cukor nagyobb részét méz és édesítõszer váltotta fel. Így már nyugodtabb lelkiismerettel fogyaszthatják - akik szeretnének diétásabban, illetve egészségesebben táplálkozni, és nem utolsó sorban, finom, igazi, hideg hónapokra való tortát enni! :)
Az eredeti receptet a Sütni jó! gasztrooldalon találtam, ahol magam is "versenyzek" a muffinpontokért... Épp tegnap kaptam meg a nyereménykönyvemet, a Dr. Oetker - Tortasütés és díszítés-t! :) Még lehet regisztrálni bõven, két napja ért véget a 2. nyereményjátékuk, ami a Valentin-naphoz kapcsolódott, és mini, szív alakú muffinformát lehetett nyerni (remélem én is benne vagyok a nyertesek között :P )! Ígértek még több nyereményjátékot... :P
Lássuk hát a túrótorta átalakított, "lájtosított" változatát:
(Eredeti recept: itt)
Sült túrótorta "light"
Tészta:
10 dkg teljes kiõrlésû liszt
10 dkg finomliszt
10 dkg teavaj
1 db tojás sárgája
2 ek. méz ...